Search
Close this search box.
Minder kraamverzorgenden bereid over te werken in de zomermaanden

Minder kraamverzorgenden zijn bereid over te werken in de zomermaanden

In 2023 was 85 procent van de kraamverzorgenden bereid om over te werken in de zomermaanden om de zomerdrukte op te vangen. In 2024 is slechts 22 procent hiertoe bereid. Dat blijkt uit een enqûete onder 1350 kraamverzorgenden. Het onderzoek werd uitgevoerd door FNV Zorg & Welzijn.

Kraamverzorgenden wachten nog steeds op de eerste beloofde verhoging van hun salaris. In februari werd een loonsverhoging van 3,5 procent afgesproken, ingaande op 1 januari 2024 en nog eens 3,5 procent per 1 april 2024. En dat terwijl het loon van kraamverzorgenden ongeveer tien procent achter loopt op de rest van de sector. Omdat het extra geld nog steeds op zich laat wachten, zijn kraamverzorgenden minder bereid extra te werken. Verschillende grote werkgevers hebben aangegeven het extra loon in de laatste week van juni uit te betalen. Op 1 juni 2024 ligt ook een loonsverhoging van drie procent in het verschiet.

Ongeveer zestig procent van de ondervraagden gaf aan een collega te hebben zien vertrekken vanwege het uitblijven van een loonsverhoging. Bijna de helft van de ondervraagden heeft dit zelf overwogen.

Bron: https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/zorg-welzijn/2024/04/bereidheid-kraamverzorgenden-tot-overwerk-in-de-zo#:~:text=Slechts%2022%25%20van%20de%20kraamverzorgenden,de%20in%20februari%20afgesproken%20loonsverhoging.

Kraamzorg abonnement