Search
Close this search box.

25 ontslagen bij Groene Kruis Kraamzorg Limburg

Groene Kruis Kraamzorg ziet zich gedwongen 25 mensen te ontslaan. De reorganisatie is noodzakelijk omdat er minder kinderen geboren worden en er meer concurrentie van zelfstandige kraamverzorgden is.
De kraamzorgorganisatie, onderdeel van de Noord- en Midden- Limburgse zorginstelling De Zorggroep, nam vorig jaar al maatregelen om ontslagen te voorkomen.

Maatregelen
Zo gold al een vacaturestop en werden vrijgekomen werkplekken (als gevolg van pensioen of vertrek) niet meer ingevuld. Ook werden kraamverzorgenden gestimuleerd elders in de Zorggroeporganisatie aan de slag te gaan, onder meer als verzorgende of (wijk)verpleegkundige in de ouderenzorg.

Ondanks deze maatregelen blijft de financiële positie van Groene Kruis Kraamzorg wankel als gevolg van het afnemende aantal geboortes en de groei van het aantal kleine kraamzorgbedrijfjes.

Reorganisatie
Om de organisatie de komende jaren structureel gezond te maken, is daarom een reorganisatie noodzakelijk, zegt De Zorggroep. Dat betekent dat 20 tot 25 medewerkers (samen goed voor 14 fulltimebanen) boventallig zullen worden verklaard.

De medewerkers krijgen de komende weken te horen voor wie dat geldt. De boventallige kraamverzorgenden kunnen volgens De Zorggroep gebruikmaken van het huidige sociaal plan van de zorginstelling. Daarnaast krijgen ze hulp van het mobiliteitscentrum van de zorginstelling bij hun zoektocht naar ander werk.

Groene Kruis Kraamzorg is in heel Noord- en Midden-Limburg actief, alsook in de regio Sittard. De organisatie telt nu 200 medewerkers, voornamelijk parttimers.

Bron: De Limburger

Kraamzorg abonnement