Search
Close this search box.
babysterfte blijft dalen

Babysterfte blijft dalen

De babysterfte in Nederland blijft dalen. Dat maakte Perined bekend in het jaarlijks gepubliceerde rapport ‘Geboortezorg in Nederland’. In 2016 overleden 7,3 ‰ (promille; per duizend) kinderen vanaf 22-weken-zwangerschap tot en met 28 dagen na geboorte. Dit is lager dan de 7,8 ‰ in 2015.

Over heel 2016 zijn in Nederland 166.694 vrouwen bevallen. In totaal kregen zij 169.135 kinderen. 30 procent van de begeleiding van de zwangerschappen vond plaats door eerstelijns verloskundigen en verloskundig actieve huisartsen. De overige 70 procent werd begeleid door klinisch verloskundigen en gynaecologen.

Ook al is het goed nieuws, als het jouw kind betreft voelt het heel anders. Eén van de moeilijke facetten van het beroep van kraamverzorgende is het omgaan met rouw en verlies. Rouw en verlies zijn er in alle soorten en maten. Vanwege de hoge belangstelling voor dit onderwerp in 2017 is de workshop ‘Omgaan met rouw en verlies’ van Jettie van der Pol opnieuw opgenomen in het middagprogramma van het Kraamcafé van 2018.

In deze workshop wordt stilgestaan bij de verschillende vormen van verlies die kraamverzorgenden kunnen meemaken en wordt gebouwd aan meer (zelf) vertrouwen voor deze verdrietige situaties. Indrukwekkende verhalen en persoonlijke ervaringen van kraamverzorgenden worden ondersteund door beeldmateriaal.

Wil jij ook naar het Kraamcafé van 31 mei 2018? Meld je dan hier aan >>

Bron: Perined

 

Kraamzorg abonnement