Zoek
Sluit dit zoekvak.
bevalling enorme baby

Bevalling enorme baby

Mannen zullen nooit de pijn ervaren waar vrouwen tijdens de bevalling doorheen gaan. De positieve kant hiervan voor vrouwen is dat ze een verkoudheidje veel beter kunnen relativeren! Aan de andere kant, is het ook een realisatie dat het leven van vrouwen misschien ook wat zwaarder lijkt hierdoor.

Bewondering en respect is er sowieso wel voor vrouwen die bevallen. Maar sommige vrouwen verdienen misschien wat extra respect. Paula Brown, kersverse moeder, is in Groot-Brittannië bevallen van een baby die bijna twee keer zo zwaar is als een ‘normale’ pasgeboren baby.

In een interview zegt Paula een dag na de geboorte dat ze de meeste kleren die ze voor haar baby had gekocht wel weg kan gooien omdat niets meer past. Haar zoontje woog bij de geboorte namelijk al meer dan 5,5 kilo. Vergeleken met het gemiddelde gewicht van een baby van rond e 3,5 kilo is dit aanzienlijk zwaarder.

De verpleegkundigen in het Blackburn Birthing Centre, waar Paula beviel, meenden nog nooit zo’n grote baby te hebben gezien. „We waren allemaal aan het gokken hoeveel de baby zou wegen, maar niemand had dít verwacht”, vertelt vader Gareth Brown. „Het was een beetje gek. De meeste baby’s daar zijn heel klein en Theo was enorm. Het was sowieso de zwaarste baby van de afgelopen 4500 baby’s daar.”

Gelukkig maken maken zowel de baby als de moeder het goed, ondanks dat de baby aan de zware kant is. De bevalling was best een pittige kluif voor moeder Paula. „Het was inderdaad hard werken en heel vermoeiend”, zegt ze. „Maar het eindresultaat van alles is gewoon fantastisch.”

Theo is niet de zwaarste baby die ooit geboren werd. Het record ligt bij een baby uit 1879, die volgens de berichtgeving bijna 10 kilo (!) woog.

Bron: The LAD Bible

Kraamzorg abonnement