Zoek
Sluit dit zoekvak.

vaderschapsverlof in 2017 naar 5 dagen

Vaders krijgen vanaf 2017 langer betaald vrij na de bevalling. Het ouderschapsverlof gaat van twee naar vijf dagen, bevestigen Haagse bronnen donderdag na berichtgeving van RTL Nieuws. De verlenging van het verlof kost 75 miljoen per jaar. Het ruimere verlof voor de partner van de moeder wordt bekostigd uit extra miljoenen die de regeringspartijen VVD en PvdA in 2016 kunnen besteden.

De regeringspartijen VVD en PvdA krijgen allebei 375 miljoen euro om te besteden. Eerder werd al bekend dat er miljoenen extra zouden vrijkomen voor Defensie en zorg.Het extra geld voor Defensie is een wens van de VVD. ‘Er zijn vele prioriteiten en wensen binnen Defensie’, zei minister Jeanine Hennis tegenover RTL Nieuws. ‘Die deel ik. En de vraag is natuurlijk hoeveel geld er beschikbaar komt.’

De PvdA wil graag meer geld voor betere zorg in de verpleeghuizen. Uit de documenten zou blijken dat verpleeghuizen jaarlijks 133 miljoen extra gaan krijgen om de zorg daar te verbeteren. Daarnaast komt er per oudere 1000 euro extra beschikbaar voor activiteiten als bingo of muziek maken. Dankzij het extra geld voor dagactiviteiten zou het verzorgend personeel meer tijd aan de ouderen kunnen besteden.

Bron: De Volkskrant

Kraamzorg abonnement