Zoek
Sluit dit zoekvak.
14% van de baby’s heeft geen goede start bij de geboorte

Jaarlijks hebben 25.000 kinderen geen goede start bij geboorte

In Nederland worden jaarlijks rond de 170.000 baby’s geboren. Circa 14% van de baby’s (bijna 25.000 per jaar) heeft geen goede start bij de geboorte. Zij worden te vroeg geboren, hebben een te laag geboortegewicht of allebei. Zij krijgen later vaker groei- en (psychische) ontwikkelingsproblemen, suikerziekte, hart- en vaatziekten en overgewicht. Stichting Strong Babies vraagt aandacht voor het belang van een sterke start en benadrukt het belang van onderzoek in de verloskunde en neonatologie.

Bij een voldragen zwangerschap hebben de baby’s de best mogelijke start in hun leven. We weten: de eerste 1.000 dagen van een kind, voor, tijdens en na de geboorte, zijn heel belangrijk voor een goede start. Juist omdat de ontwikkeling van een kind in die periode razendsnel gaat, is het van fundamenteel belang dat deze goed verloopt. Er is maar één kans op een goede start. Het hart of bijvoorbeeld het brein kunnen niet opnieuw worden aangelegd. Als de ontwikkeling niet goed gaat, dan heeft een kind daar levenslang last van.

Vooruitgang door onderzoek

Strong Babies zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek. En dat is hard nodig. Door onderzoek komen we meer te weten over zwangerschaps- en baringscomplicaties, maar ook over neonatologische aandoeningen. Met meer kennis kunnen we complicaties en aandoeningen beter opsporen, behandelen en voorkomen. Strong Babies roept iedereen op om zich aan te sluiten om de allerkleinsten een betere toekomst te geven.

Over Strong Babies

Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek, ondersteunt de stichting ook projecten die bijdragen aan de best mogelijke start van te vroeg- en ziek geboren baby’s. Of het nu gaat om het doneren aan onderzoek, het steunen van projecten, of het delen van persoonlijke ervaringen om bewustwording te vergroten, iedereen kan een steentje bijdragen. Zie www.strongbabies.nl

Kraamzorg abonnement