Zoek
Sluit dit zoekvak.
82D422A5 3634 4750 BDD9 6C4610A49DD4 4 5005 c

23 Miljoen miskramen

Wereldwijd krijgt één op de tien vrouwen een miskraam, per jaar vinden wereldwijd ongeveer 23 miljoen miskramen per jaar plaats. Dat is vijftien procent van het totale aantal zwangerschappen per jaar en staat gelijk aan 44 miskramen per minuut wereldwijd. Dat meldt een rapport in The Lancet.

Ongeveer 10,8 procent van de vrouwen wereldwijd heeft een miskraam gehad. Het aantal vrouwen dat twee keer een miskraam heeft gehad is 1,9 procent, 0,7 procent van de vrouwen heeft drie keer een miskraam gehad.

Chromosomale afwijkingen, de leeftijd van de moeder (en in mindere mate de vader) en een zeer lage of juist hoge body mass index (BMI), blootstelling aan pesticiden, stress, tabak en alcohol zijn enkele factoren die kunnen leiden tot een hoger risico op een miskraam.

Onderzoek wees verder uit dat het risico hoger ligt bij zwarte vrouwen. Analyse van gegevens over 4,6 zwangerschappen in zeven landen suggereren dat zij 43 procent meer risico hebben op een miskraam.

Onderzoekers zijn van mening dat er meer psychologische nazorg nodig is voor mensen die een miskraam meemaken. Gebrek aan empathie en het advies het nog maar eens te proberen zijn veelgehoorde klachten.

Bron: ad.nl 

 

Kraamzorg abonnement