Zoek
Sluit dit zoekvak.
broers en zussen liggend 1

broertjes en zusjesdag!

In meer dan de helft van de gezinnen waar jij werkt is al een tweede kind aanwezig. Ouders willen niets liever dan dat hun kinderen een fijne, warme band met elkaar ontwikkelen. Kunnen ze daar wel invloed op uitoefenen? Jazeker! En dat start al in de kraamweek!

In Broertjes en Zusjes is de wetenschappelijke kennis over deze meest bijzondere relatie voor het eerst opgeschreven in begrijpelijke taal. Ook worden de verschillende leeftijdsfases behandeld: van zwangerschap tot en met het zesde levensjaar. Elke leeftijdsfase brengt namelijk andere aspecten met zich mee.

Hoe bereid je je kind voor op de komst van een broertje of zusje? Wat kun je van de oudste verwachten als de jongste is geboren en hoe ga je daarmee om? Al vanaf het moment dat ouders zwanger zijn van de tweede, maar ook daarna, kunnen zij hun kinderen vaardigheden leren die van grote invloed zijn op het verdere leven.

Kortom: In Broertjes & Zusjes lees je wat je van je kinderen kunt verwachten én hoe je daar als ouder op kunt inspelen.

Pre-order hem nu>>

Over de auteurs
Dr. Sheila van Berkel is orthopedagoog, gepromoveerd op onderzoek naar hoe broertjes en zusjes de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen beïnvloeden en moeder van een dochter. Sinds haar promotie werkt ze bij de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar interacties tussen broers en zussen en de effecten hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Dr. Kirsten Buist is ontwikkelingspsychologe, gepromoveerd op onderzoek naar gezinsrelaties en probleemgedrag en bovendien moeder van twee kinderen. Sinds 2004 werkt ze bij de Universiteit Utrecht, waar ze onderzoek doet naar broer/zus-relaties en het effect hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Kraamzorg abonnement