Zoek
Sluit dit zoekvak.
10714471 796875167040704 7349434025049644838 okopie

activiteiten vanuit het vakblad

Kraamzorg is een onafhankelijk vakblad voor kraamverzorgenden en andere professionals in de geboorte-, moeder- en kindzorg. Doel van het vakblad Kraamzorg is deze beroepsgroepen op de hoogte te houden van de actualiteit in hun vakgebied, hun kennis te verdiepen en een forum te bieden om ervaringen uit te wisselen. Op die manier draagt Kraamzorg bij aan de kwaliteit en de profilering van het vak. Sinds het eerste nummer verscheen in 1999, zijn er tal van initiatieven ontwikkeld om de doelstellingen te ondersteunen:

Kraamcafé:
Geaccrediteerde vakinhoudelijke dag met een plenair ochtendprogramma en de mogelijkheid tot het volgen van drie workshops in de middag. Het Kraamcafé wordt tweemaal per jaar georganiseerd, in mei en in november, en vindt plaats in congrescentrum Meervaart in Amsterdam.

Why’s in de kraamtijd:
Magazine voor jonge ouders. Een cadeau van de kraamverzorgende aan haar gezinnen: een magazine boordevol tips en ervaringen van kraamverzorgenden en andere (ervarings)deskundigen.
Why’s in de kraamtijd verschijnt 1 keer per jaar en wordt gedurende het jaar meermaals gratis meegestuurd met het vakblad Kraamzorg.

Draaiboek Kraamzorg
Je werk plannen, overzichten bijhouden, afspraken maken met gezinnen en werkgever: het Draaiboek Kraamzorg is er voor gemaakt. Met bovendien veel tips, adviezen en een lijst met nuttige informatiebronnen. Het Draaiboek Kraamzorg wordt ieder jaar oktober gratis meegestuurd met het vakblad naar alle abonnees.

Preventiecampagne Shaken Baby Syndroom
In samenwerking met TNO heeft het vakblad Kraamzorg een campagne ontwikkeld om nieuwe ouders bewust te maken van het huilgedrag van hun baby en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Doel is het aantal gevallen van Shaken Baby Syndroom aanzienlijk te verminderen. De voorlichtingsmaterialen (dvd en folder) worden op dit moment in pilots getest.

Onderzoek naar de eigen bijdrage ism TNO
In 2009 nam het vakblad Kraamzorg het initiatief om een onderzoek te doen naar de eigen bijdrage in de Kraamzorg.

Onderzoek naar de samenwerking van professionals aan het kraambed ism TNO
In 2008 deed TNO in opdracht van het vakblad Kraamzorg onderzoek naar de samenwerking aan het kraambed, onder zowel kraamverzorgenden als kraamvrouwen.

Kraamzorg Meeting Point: bijeenkomst voor beleidsmakers in de kraamzorg
Een verslag van deze bijeenkomst vind je op de website. (2006)

Scriptieprijs en publicatie van de winnende scripties (2002 – 2006)
Een digitale versie is te verkrijgen bij de redactie.

Publicatie ‘Eindelijk thuis’ voor ouders van Couveusekinderen (2002)

Het vakblad Kraamzorg wordt geproduceerd en uitgegeven door Reclamij B.V. Amsterdam.

Kijk op de website voor informatie over adverteren en alle magazines en projecten van Reclamij. Mailen kan naar info@vakbladkraamzorg.nl, ook als je inspiratie hebt voor een eigen project in samenwerking met het vakblad Kraamzorg. Je berichten voor de redactie kun je sturen naar redactie@vakbladkraamzorg.nl

Kraamzorg abonnement