Zoek
Sluit dit zoekvak.
9789401417044

baby’s: verzorging

Bij de verzorging van baby’s komt ongelofelijk veel kijken. Dat geldt al voor een gezonde baby, maar zeker wanneer er tijdens of na de bevalling complicaties zijn opgetreden of wanneer een kind te vroeg geboren is. Bekijk hier de selectie van boeken over de verzorging van baby’s.

 

Te vroeg geboren

Waar vroeger vooral aandacht werd besteed aan medische en verpleegkundige zorgen, werd gaandeweg ook duidelijk dat de manier waarop een te vroeg geboren baby verzorgd wordt en de omgeving waarbinnen dat gebeurt erg belangrijk zijn. Dit boek biedt bevat nuttige informatie voor de professionele zorgverleners die samen met deze ouders een team vormen.

Bestellen >>

 

Bijzondere zorg voor baby’s

Baby’s die een te vroege of gecompliceerde geboorte hebben gehad, vragen een andere vorm van begeleiding van gezond geboren baby’s. Dit boek geeft adviezen over de omgang met baby’s die een tijd in de couveuse hebben geleden en zich niet ‘volgens het boekje’ ontwikkelen.

Bestellen >>

 

 

mijn-baby-is-ontroostbaarMijn baby is ontroostbaar

Er zijn veel meer huilbaby’s dan altijd gedacht, om verschillende redenen, niet altijd medische. Dit boek biedt ouders en hulpverleners van baby’s die schijnbaar niet kunnen worden getroost een houvast. Je krijgt in dit boek niet alleen inzicht biedt in het gedrag van baby’s, maar ook een aantal perspectieven om problemen aan te pakken.

Bestellen>>

 

babys-weten-wat-ze-willenBaby’s weten wat ze willen

Dit boek bevat oefeningen voor ouders om door middel van deze ‘ontladingsmechanismen’ eigen pijnlijke ervaringen te verwerken, om daarna beter in staat te zijn de behoeften van hun kind te vervullen. Een warme, aandachtige methode om met baby’s in de leeftijd van 0-2½ jaar om te gaan.

Bestellen>>


de-taal-van-huilenDe taal van huilen

Met haar boek De taal van huilen maakt Aletha Solter ons duidelijk hoe we erachter kunnen komen wat baby’s en jonge kinderen bedoelen als ze huilen. Dit revolutionaire boek biedt de mogelijkheid om tot een betere, diepere relatie met kinderen te komen.

Bestellen>>

 


regelmaat-en-inbakerenRegelmaat en inbakeren

Naast voorspelbare regelmaat heeft een aantal kinderen een stevige begrenzing door inbakeren nodig, om het onvrijwillig bewegen van armen en benen te stoppen. Dan pas krijgt de slaap een kans. Hierdoor verandert al met een paar dagen de kwaliteit van eten, kunnen genieten van knuffelen en aanraken, eigen spel en de slaap.

Bestellen>>

 

 

9789089894939-178-0Van huilbaby tot blije baby

Dit boek behandelt vijf onderliggende oorzaken van huilen: honger, slaap, prikkels, krampjes en verlatingsangst. Een zeer praktisch boekje dat ouders zeer zeker zal helpen deze problemen op te lossen.

Bestellen>>

 

 

FAS-kinderen

Naar schatting worden jaarlijks meer dan 500 kinderen geboren met FAS: het directe gevolg van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. Dit boek geeft een kijk in de levens van kinderen die al voor hun geboorte zijn beschadigd.

Bestellen >>

 

Kraamzorg abonnement