Search
Close this search box.
homostel biologisch kind

Biologisch kind voor homoseksuele stellen?

Chinese onderzoekers zijn erin geslaagd twee vrouwelijke muizen een gezond nestje te laten krijgen. Deze muizen groeiden gezond op en kregen zelf ook nakomelingen. Ze probeerden hetzelfde met twee mannetjesmuizen maar dit was iets minder succesvol; hun nageslacht stierf na twee dagen.

Door een mechanisme dat genomische imprinting heet, kunnen zoogdieren geen kinderen krijgen zonder een vader én een moeder. Onderzoekers probeerden dit te ontwijken door deze genen uit het DNA te halen. Zij gebruiken bij dit experiment stamcellen van de ene moedermuis en de eicel van de ander. Bij mannetjesmuizen probeerden zij hetzelfde. Hier injecteerden zij de stamcel van de ene en de zaadcel van de andere vader in een eicel waar het genetische vrouwelijke deel uit gehaald is. Vervolgens werd de eicel in een draagmoeder geplaatst die een nestje kreeg. Na twee dagen overleden de muizenbaby’s helaas toch.

Er zijn dus een aantal complicaties, maar het is wel mogelijk. Het is nog niet duidelijk of deze methode uiteindelijk ook bij mensen gebruikt kan worden. Het kan in ieder geval wel andere onderzoekers helpen bij de nieuwe voortplantingstechnieken. Misschien dat homoseksuele stellen in de toekomst ook hun eigen genetische kinderen kunnen krijgen.

Bron: Scientias

Kraamzorg abonnement