Zoek
Sluit dit zoekvak.
borstvoeding in coronatijd

Borstvoeding in coronatijd

In het kader van de Wereld Borstvoeding Week (1 tot en met 7 augustus) hebben meer dan 3700 zwangere vrouwen en moeders meegedaan aan het Nationaal Borstvoeding Onderzoek. Dit is uitgevoerd door Markteffect in opdracht van Gewoonborstvoeding.nl, en werd voor de tweede keer gehouden.

Uit het onderzoek bleek dat een kwart van de vrouwen het (helemaal) eens is met de stelling ‘De huidige pandemie zorgt er voor dat ik langer borstvoeding wil geven om mijn kindje extra te beschermen’. Het feit dat vrouwen meer en langer thuiswerken lijkt daar ook een positief effect op te hebben.

Rond de 83 procent van de zwangere vrouwen is van plan borstvoeding te geven. Van de vrouwen die al een kindje hebben geeft 88 procent aan op enig moment borstvoeding te hebben gegeven. Als meest belangrijke reden wordt aangegeven dat het goed is voor de gezondheid van de baby en de moeder.

Maar liefst 53 procent van de vrouwen die in het openbaar borstvoeding gaf, voelde zich daar ongemakkelijk bij. Dat komt vooral door kijkende voorbijgangers. Vijf procent van deze vrouwen kreeg ook wel eens een negatieve opmerking tijdens het voeden in het openbaar. Deze percentages liggen hogen dat vorig jaar.

Bron: gewoonborstvoeding.nl  

Kraamzorg abonnement