Zoek
Sluit dit zoekvak.
Taalheld 2017

Carolien Slager Taalheld 2017

Donderdag 25 januari heeft Carolien Slager uit handen van Prinses Laurentien de prijs voor Taalheld 2017 in de categorie Bruggenbouwer ontvangen. Carolien, Manager Geboortezorg bij kraamzorgorganisatie de Kraamvogel, was in de zomer van 2017 al gekozen tot Taalheld van Drenthe. En nu, tijdens de feestelijke bijeenkomst in Den Haag, kreeg zij de landelijke prijs voor haar inzet om laaggeletterdheid te bestrijden.

Taalheld 2017Bij de Kraamvogel heeft Carolien samen met de Stichting Lezen & Schrijven een training opgezet voor kraamverzorgenden om hen te helpen signalen van laaggeletterdheid te herkennen. En om vervolgens dit bespreekbaar te maken in de gezinnen en de mensen verder te helpen.

Zoals de jury zei: “Zij heeft binnen het Verloskundigen Samenwerkingsverband (VSV) de strijd tegen laaggeletterdheid op de kaart gezet. Door haar inzet kan al vanaf het prilste begin worden voorkomen dat kinderen op latere leeftijd laaggeletterd worden. Haar inzet maakt een wezenlijk verschil.”

Het probleem van laaggeletterdheid is groot; 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Carolien: “De kloof tussen hoogopgeleiden en laaggeletterden in ons land wordt steeds groter. Dat is mijn interne drijfveer. Ik vind het goed dat er veel aandacht voor is in de media; dat we beseffen dat we er iets aan moeten doen. De kraamzorg kan daar een belangrijke rol in spelen en wij zijn een van de eerste kraamzorgorganisaties die dit oppakken. Dit ligt heel dicht bij mijn hart.”

Gezinnen een goede start geven. Dat is waar ze het bij de Kraamvogel voor doen. 1 op de 5 ouders in heel Midden- en Noord-Nederland kiest voor een kraamverzorgende van de Kraamvogel. En dat maakt het de meest vertrouwde kraamzorg.

Bron: De Kraamvogel

Kraamzorg abonnement