Search
Close this search box.
pexels karolina grabowska 4021804

Eis einde salarisachterstand kraamverzorgende

Het FNV wil dat er een einde komt aan de salarisachterstand van kraamverzorgenden. Al jaren zijn de salarissen van deze groep de laagste in de sector Zorg & Welzijn. Volgens Feli Escarabajal, bestuurder van FNV Zorg & Welzijn staat de sector nu onder hoogspanning en is er al sprake van afschaling van het aantal zorguren omdat er te weinig personeel is. De eis is een loonsverhoging van 14,3 procent.

De loonachterstand komt onder meer door het uitblijven van cao-onderhandelingen in 2021. In 2022 was er een loonsverhoging van drie procent, in 2021 was er geen sprake van een loonsverhoging.

SIS Finance heeft onderzoek gedaan naar de loonontwikkeling in de kraamzorg. De uitkomsten van dit onderzoek worden in oktober van dit jaar verwacht. Het onderzoek zelf komt voort uit een afspraak tussen Zorgverzekeraars Nederland en werkgevers. In het onderzoek wordt onder meer gekeken naar een vergelijk met de loonontwikkeling met concurrerende, vergelijkbare beroepen.

Bron: https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/zorg-welzijn/2023/08/afrekenen-met-de-grote-salarisachterstand-kraamver#:~:text=De%20loonachterstand%20in%20de%20kraamzorg,loonontwikkeling%20in%20de%20kraamzorg%20verwacht.

Kraamzorg abonnement