Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe opvangtafels in ETZ voor te vroeg geboren baby’s

Fam, geboortezorg en kindergeneeskunde, in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) kondigt met trots aan dat ze als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland de ultramoderne Dräger Babyroo opvangtafels in gebruik hebben genomen. Deze belangrijke stap vervult een lang gekoesterde wens en verbetert aanzienlijk de kwaliteit van de acute opvang van pasgeboren baby’s in het ziekenhuis.

In totaal zijn vijftien van deze geavanceerde opvangtafels aangeschaft, die nu op alle plaatsen in het ziekenhuis worden ingezet waar acute opvang van pasgeborenen plaatsvindt. Het belangrijkste doel van Fam is om pasgeboren baby’s na de geboorte direct en zo lang mogelijk huid-op-huid bij de moeder te leggen. “Soms is echter extra ondersteuning voor de pasgeborene noodzakelijk, en daar komt de Babyroo opvangtafel van pas”, zegt Ramona van Dam, verpleegkundige op de verloskamers van het ETZ.


Enorme vooruitgang
Het gebruik van dezelfde opvangtafel op alle plekken vertegenwoordigt een enorme vooruitgang in de kwaliteit van de zorg voor pasgeborenen, vindt medisch technoloog Peter Croes. “Alle nieuwe ontwikkelingen in de acute opvang zijn geïntegreerd in de Babyroo, wat zorgt voor consistentie en efficiëntie in de zorgverlening.”
Monique Broers, neonatologieverpleegkundige, benadrukt het belang van deze innovatie: “De Babyroo is een baanbrekende opvangtafel die ons in staat stelt om pasgeborenen met de best mogelijke zorg te omringen. Het benadrukt onze toewijding aan gezinsgerichte zorg en biedt ons de technologie en ondersteuning die nodig zijn om baby’s een goede start in het leven te geven.”


Warmtestraler
De Babyroo is een open warmtetafel met moderne thermoregulatie functies, die naar wens van de zorgverleners te configureren is. Geavanceerde ingebouwde technologieën ondersteunen bij reanimatie en gezinsgerichte zorg. De naam ‘Babyroo’ weerspiegelt Dräger’s toewijding om elke baby een veilige en zo natuurlijk mogelijke omgeving te bieden, vergelijkbaar met de buidel van een moederkangoeroe.
De opvangtafel is ontworpen om zorgverleners een ergonomische werkplek te bieden, waar zelfs in hectische situaties alle benodigde functies gemakkelijk toegankelijk zijn. De warmtestraler verwarmt het matrasoppervlak gelijkmatig en continu, waardoor onderkoeling van een te vroeg geboren baby wordt beperkt en koudestress wordt voorkomen. Hiermee draagt de Babyroo bij aan een gezonde groei van de baby.


Stap voorwaarts
Het ETZ is verheugd om deze innovatieve stap voorwaarts te zetten in de zorg voor pasgeborenen en blijft zich inzetten voor de hoogste normen van gezinsgerichte zorg.

Kraamzorg abonnement