Zoek
Sluit dit zoekvak.
0132190 PE286970 S5

IKEA roept Malm ladekast terug

Ikea roept in de Verenigde Staten en Canada zeker 27 miljoen ladekasten Malm terug. Aanleiding is de dood van drie kleuters in de Verenigde Staten. De drie kinderen kwamen om het leven toen de kast omviel.

In de Verenigde Staten en Canada zijn de Malm ladekasten inmiddels niet meer te koop. De directeur van Ikea in de Verenigde Staten adviseert consumenten bij NBC News om de kast weg te halen uit kamers waar kinderen kunnen komen. De Ikea biedt ook een gratis reparatieset aan om meubels aan de muur te verankeren.

In Nederland nog wel Malm ladekasten
In Nederland blijft de kast wel te koop. Volgens Ikea Nederland heeft dat maken met een verschil tussen de Amerikaanse en Europese richtlijnen. In Europa zijn fabrikanten verplicht om in de gebruiksaanwijzing te zetten dat de meubels vastgezet moeten worden aan de muur.

Volgens Ikea Nederland is er geen sprake van een gevaarlijke situatie, mits de kast goed is vastgemaakt aan de muur. Volgens een woordvoerder zijn er nog nooit incidenten geweest met kasten die aan de muur waren vastgemaakt.

NOS

Kraamzorg abonnement