Zoek
Sluit dit zoekvak.

ING geeft vaders 1 maand betaald verlof

De nieuwe cao van de ING is een feit. Daarin staat opgenomen dat vaders maar liefst een maand betaald verlof krijgen. De bank is niet het eerste bedrijf met een dergelijke regeling, maar het komt in ons land nog zo weinig voor dat het voor de Volkskrant reden was het nieuws op de voorpagina te plaatsen.

Voorbeeld
In Nederland krijgen vaders twee dagen betaald verlof. Sinds vier jaar kunnen ze daar nog 3 dagen onbetaald verlof aan vastplakken. Ons land behoort tot de landen met het kortste vaderverlof van Europa. Terwijl in de Tweede Kamer de onderhandelingen over het onderwerp maar niet tot een uitkomst komen, geeft ING een voorzet voor andere bedrijven. “Het voorbeeld dat een groot en bekend bedrijf als ING nu stelt, gaat ongetwijfeld veel navolging krijgen”, stelt Louis Tavecchio, emeritus hoogleraar pedagogiek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in de Volkskrant van 18 juli.

Rotterdam
Bij ING werd het onderwerp op de cao-agenda gezet door de medewerkers van de bank zelf, niet door de vakbonden. Ook de gemeente Rotterdam heeft een akkoord gesloten waarbij Rotterdamse ambtenaren drie weken verlof kunnen aanvragen tegen zeventig procent van hun salaris. Vermoedelijk gaat die regeling in 2018 in.

Kraamzorg abonnement