Search
Close this search box.
miskraam vaders e1591800230727

Mannen en miskraam

Mannen kunnen na een miskraam net zo goed hulp nodig hebben als vrouwen. De meeste mannen richten zich na een miskraam het eerst op hun vrouw en beseffen pas later dat het ook voor henzelf een moeilijke tijd was. Dat stelt Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland. Zij begeleidt ouders, geeft nascholing aan verloskundigen en leidt coaches op die mensen bijstaan na een miskraam. In Nederland krijgt bijna één op de vier vrouwen een miskraam.

Volgens Van Kreij is het belangrijk dat mannen ook stilstaan bij hun gevoel en daarover kunnen praten, ook mannen kunnen een sterke kinderwens hebben. Als dat niet doorgaat, kan dat zwaar vallen. Mannen kunnen ook het gevoel hebben te falen, of in hun mannelijkheid te zijn aangetast. En daar over praten vinden veel mannen moeilijk.

Niet alle mannen hebben daar moeilijk mee. NotYetDads is opgericht door Marijn Mennes uit Bussum. Het is een online platform voor mannen die worstelen of hebben geworsteld met vader worden. Daarmee wil hij laten zien dat het oké is om verdriet te hebben van een miskraam en daarover te praten.

Bron: www.miskraambegeleiding.nl

Kraamzorg abonnement