Search
Close this search box.
millennials hogere kans depressies

Millennials hogere kans depressie

Uit recent Brits onderzoekt blijkt dat millenialvrouwen een hogere kans hebben op depressie of angstgevoelens tijdens hun zwangerschap dan de voorgaande generatie.

Het onderzoek richtte zicht op twee groepen vrouwen uit het zuidwesten van Engeland. De eerste groep vrouwen was zwanger tussen 1990 en 1992. De tweede groep bestond uit hun dochters en schoondochters, die tussen 2012 en 2016 zwanger waren. Beide groepen vrouwen waren 19 tot 24 jaar oud tijdens hun zwangerschap. In de eerste generatie toonde 17% van de groep tekenen van depressie. Bij de millennials steeg het percentage naar 25%.

Onderzoeker Rebecca Pearson vermoedt dat het deels komt omdat vrouwen nu meer werken dan toen. Ze stelt dat jonge vrouwen beduidend meer stress hebben. Ze zegt tegen HLN.be: “Twee zaken zijn heel belangrijk als het over de mentale gezondheid van jonge, zwangere rouwen gaat. Aan de ene kans zijn er de verwachtingen en ambities, die vaak haaks staan op het stichten van een gezin. Aan de andere kant is het ook vaak fysiek bijzonder lastig voor zwangere vrouwen om te blijven werken als ze eenmaal zwanger zijn.”

Bron: Jama Open Network, HLN

Kraamzorg abonnement