Zoek
Sluit dit zoekvak.
steine am meer

Mindful Werken in de Kraamzorg Workshop

Geaccrediteerd met 3 punten door het Kenniscentrum Kraamzorg

Werken in de kraamzorg vraagt veerkracht. Er wordt veel van je verwacht en je wilt tegemoetkomen aan alle uitdagingen die het werk met zich meebrengt. En dat is natuurlijk mooi, maar soms levert dit stress op en gaat dit ten koste van je gezondheid en je plezier in het werk. Het beoefenen van mindfulness helpt je om dit te voorkomen. Mindfulness versterkt je veerkracht, verdiept de kwaliteit van je werk en je leert stressvolle situaties beter te hanteren. De workshop ‘Mindful werken’ in de Kraamzorg is een kennismaking met mindfulness, speciaal voor kraamverzorgenden en afgestemd op toepassing in de dagelijkse praktijk.

Inhoud van de workshop
In de workshop wordt aandacht besteed aan verschillende competenties. Je leert de betekenis van het bieden van kwaliteit van dienstverlening, vanuit aandacht voor zelfzorg en met aandacht voor de wensen en behoefte van je cliënt. Daarin staat communicatie centraal: openstaan voor perspectieven van jezelf en van de ander.
Een andere pijler is samenwerking, het observeren, opmerken en afgestemd handelen op wat de situatie vraagt met als uitgangspunt het versterken van eigen regie en zelfmanagement van jou als kraamverzorgende en die van de kraamvrouw.

Leerdoelen
– kennis van mindfulness, de betekenis van het begrip, de basisprincipes en de meerwaarde binnen je werk.
– kennis van het begrip stress en de oorzaken en de gevolgen voor lichaam en geest.
– kennis van de rol en invloed van denkpatronen en emoties op het lichamelijk en geestelijk welzijn
– hoe mindfulness als instrument kan dienen tot zelfzorg- en management voor lichamelijk en geestelijk welzijn voor zowel jezelf als voor je cliënt

Over de docenten
Willem de Groote en Ida Tuinhof zijn mindfulness- en compassie trainer en bedrijfsfysiotherapeut

Praktische informatie
De workshop duurt drie uur. Je oefent zowel de theorie als de praktijk. Deelnemers ontvangen een handout van de powerpoint.
Locatie: Incompany of op locatie in Leiden en Woudenberg
Kosten: Incompany € 495,- (excl.btw); Op open inschrijving in Leiden of Woudenberg € 75,- (excl. btw)
Contact: [email protected]
www.mindfulwerkenindezorg.nl

 

Kraamzorg abonnement