Search
Close this search box.
Rotterdamse eerder zwanger

Rotterdamse eerder zwanger

14 procent van de Rotterdamse vrouwen is zwanger geweest tussen hun 18e en 24ste. Dit percentage ligt flink hoger dan het landelijk gemiddelde van 8 procent. Daarnaast is 20 procent van de vrouwen voor hun vijfentwintigste al eens zwanger geweest. Kenniscentrum op het gebied van seksualiteit Rutgers deed samen met Soa Aids NL en GGD Rotterdam-Rijnmond onderzoek. Dit onderzoek ‘Seks onder je 25ste’ wordt ééns in de vijf jaar gehouden.

Bovendien valt ook op dat Rotterdamse jongeren minder vaak gebruik maken van anticonceptiemiddelen dan de rest van Nederland. Slechts 8 procent van de jonge Rotterdammers maakt gebruik van anticonceptie, tegenover 13 procent in de rest van het land.

Geschat wordt dat ongeveer 4.500 jonge vrouwen in Rotterdam eens zwanger is geweest en dat dit bij bijna de helft (2.100) van deze vrouwen onbedoeld was. Verder zou ongeveer één derde van de zwangerschappen in de regiogemeenten van Rotterdam tot een abortus hebben geleid.

Jongeren in Rotterdam vinden zelf dat de voorlichting omtrent seksualiteit onvoldoende is. Omstreeks één op de zeven geeft aan nare ervaringen te hebben gehad met sexting in de afgelopen zes maanden.

Bron: Nu.nl

Kraamzorg abonnement