Zoek
Sluit dit zoekvak.
zwangere vrouwen sport kopie 2 e1568301379561

Sport en motoriek

Tijdens de zwangerschap drie keer per week sporten heeft een positief effect op de motorische ontwikkeling van baby’s in de eerste maand na de geboorte. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Meisjes lijken hier meer baat bij te hebben dan jongens.

Er werden 71 zwangere vrouwen gevolgd voor dit onderzoek. De helft van deze groep volgde een trainingsprogramma dat bestond uit joggen, fietsen op een hometrainer of aerobicslessen, en was aangepast op de duur van de zwangerschap en de mogelijkheden van de vrouw. De andere helt was de controlegroep.

De vrouwen die het trainingsprogramma volgden kregen allemaal een gezonde baby met een goed geboortegewicht. Daarnaast deden baby’s het in de eerste maand beter dan de baby’s uit de controlegroep als het ging om knuistjes maken, omrollen en het bewegen van de armen en benen. Kinderen uit de controlegroep liepen geen achterstand in de motorische ontwikkeling in. Alle kinderen hadden een gezonde motorische ontwikkeling. Bij baby’s uit de sportgroep leek deze alleen iets verder ontwikkeld.

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30817721

Kraamzorg abonnement