Zoek
Sluit dit zoekvak.
twee druppels water

Twee druppels water

Baby’s die bij hun geboorte op hun vader lijken, zijn na een jaar gezonder dan baby’s die niet op hun vader lijken. Dat blijkt uit een onderzoek van Amerikaanse onderzoekers Tracey en Polachek. Het onderzoek is gehouden onder 456 gezinnen, waarvan de ouders niet samenwoonden. Volgens de onderzoekers spenderen vaders gemiddeld 2,5 dag meer met hun kind wanneer hij of zij op hen lijkt. Doordat vaders de gelijkenis zien, zijn zij er zekerder van dat het kind van hen is.

De extra tijd die de vader met zijn kind besteedt, blijkt een positieve invloed te hebben op de gezondheid van het kind. “Vaders zijn belangrijk bij het opvoeden van een kind en dat zien we terug in de gezondheid van het kind,” stelt Polachek. De gezondheid van het kind werd gemeten aan factoren zoals het aantal bezoeken aan de huisarts, de eerste hulp of het ziekenhuis in het algemeen.

De onderzoekers moedigen vaders die niet bij hun kind wonen aan om meer betrokken te zijn in het leven van hun kind. Dit is belangrijk voor de gezondheid van het kind, met name omdat het kind zich al in een kwetsbare situatie bevindt.

Bron: Journal of Health Economics

Kraamzorg abonnement