Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voeden op de bühne

Borstvoeding in het openbaar is de normaalste zaak van de wereld, vond ook Larissa Waters, een politica in Australië. Terwijl ze een toespraak hield in het parlement, hield ze tegelijkertijd haar dochter aan de borst. Het was een duidelijk statement: het geven van de borst in het openbaar is niet meer dan normaal. Eerder dit jaar voedde de Australische haar baby al eens tijdens een Senaatsvergadering. Waters is niet de eerste: haar IJslandse collega Unnur Bra Konradsdottir deed in oktober al een vergelijkbare actie.

 

Het filmpje en de beelden van Waters en haar baby gingen vanzelfsprekend viral en ontlokten uiteenlopende reacties. Vanzelfsprekend ook bij de volgers van de Facebookpagina van vakblad Kraamzorg! Een kleine greep:

“Ik vind het geweldig dat ze een statement wil maken door dit te doen. Tevens vind ik het jammer dat het kennelijk nog steeds nodig is om een statement te maken wat borstvoeden betreft. Ik ben het er wel mee eens dat je beter een rustig plekje kunt gaan zoeken waar je dat in alle rust kunt gaan doen, en als dat een terrasje is waar andere mensen ook eten en drinken moet dat héél normaal zijn.”

“Who the fuck cares. Het is veel erger als ze dat kind geen voeding kan geven. Belachelijk dat dit nieuws moet zijn. Borstvoeding is gewoon het beste. Lukt het niet, ook prima, maar eenieder die het geeft moet wel alle kansen krijgen om het te blijven doen.”

“Ik snap het standpunt, maar voeden op het werk en dan ook tijdens het werk dus niet in pauzes vind ik niet oké. Dus in die zin vind ik het een beetje vreemd (niet het openbaar voeden maar wel het moment). Ik ben zelf een moeder die haar jongste al meer dan twee jaar voedt, ook in openbaar, maar op een geschikte locatie dus niet in kledingzaken/werk etc. Wel op terrasjes of waar alle mensen eten /drinken”

 “Vind dit echt niet kunnen!!! Je kan ook niet achter de kassa etc. gaan voeden. Heeft niets te maken met openbaar voeden. Maar je kan toch een geschikte ruimte zoeken en daar in alle rust je kindje voeden.”

 “Voeden in het openbaar vind ik normaal en anderen moeten dat ook vinden. Maar ik vind dat je wel aandacht moet geven aan je kind tijdens het voeden. Niet zo doorgaan terwijl je kind aan de borst ‘hangt’.”

Meepraten? Facebook.com/kraamzorg

Kraamzorg abonnement