Zoek
Sluit dit zoekvak.
avocado 7 407x235 1

VoedselApp ZwangerHAP

Wat mag je wel eten tijdens de zwangerschap en wat kun je beter laten staan omdat het schadelijk kan zijn voor je baby of jezelf? Voor het beantwoorden van die vraag kunnen zwangere vrouwen tegenwoordig een speciale app gebruiken, waarmee eenvoudig en snel opgezocht kan worden of je iets wel kunt eten, of beter kunt laten staan. Moet je iets laten staan, dan geeft de app een aantal vervangende opties.

De VoedselApp – ZwangerHap – van het Voedingscentrum vervangt het zoeken op internet, waarbij gevonden informatie soms tegenstrijdig kan zijn en zwangere vrouwen in verwarring kan brengen over wat wel goed is, en wat niet.

Naast voedingsadviezen kan een aanstaande moeder van week tot week volgen hoe de baby groeit in de buik, geeft de app tips over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en wat je kunt eten bij zwangerschapskwaaltjes. Daarnaast geeft de app een waarschuwing als er een ziekmakende bacterie in een product is gevonden.

De app wordt van informatie voorzien door het Voedingscentrum, de meest recente wetenschappelijke inzichten en adviezen van onder andere de Gezondheidsraad liggen hieraan ten grondslag. De app is geschikt voor iOS 9 en hoger en Android 4.1 en hoger.

Bron: Voedingscentrum

Kraamzorg abonnement