Zoek
Sluit dit zoekvak.
pexels cottonbro studio 4058699 1 scaled 1

Meer voedselarmoede

Het prijsplafond dat het kabinet vorig jaar instelde om de energierekening te beperken, stopt volgend jaar. Dit kan volgens het Rode Kruis bij zeker 165.000 huishoudens leiden tot financiële problemen, waardoor zij aan het einde van de maand in de knel komen. Voedsel is vaak al het laatste waar geld aan uitgegeven wordt, door de financiële problemen is er nog minder ruimte voor het kopen van voedzaam eten.

Het Rode Kruis zag in 2022 al een stijging van het aantal mensen dat kwam voor voedselhulp. Voedsel wordt steeds duurder, waardoor gezond eten bijna een luxe wordt. Komen er geen nieuwe steunmaatregelen, dan neemt het aantal mensen met problemen opnieuw toe. Het Rode Kruis helpt nu door maandelijks 32.000 boodschappenkaarten en 5.000 ontbijttassen uit te delen. In samenwerking met het Jeugdeducatiefonds en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap helpt het Rode Kruis 117.837 leerlingen met maaltijden op school en boodschappenkaarten voor ouders.

Sinds augustus 2022 hebben ouders recht op een financiële vergoeding tijdens de eerste negen weken ouderschapsverlof. 

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5375623/vraag-naar-voedsel-neemt-toe-rode-kruis-opent-gironummer

Kraamzorg abonnement