Zoek
Sluit dit zoekvak.
pexels ron lach 9870219

Tweede Kamer stemt voor einde interlandelijke adoptie

Half april maakte de Tweede Kamer bekend dat zij af wil van adoptie in Nederland van kinderen uit het buitenland. Hier was al sprake van sinds in 2021 een rapport over de misstanden rond interlandelijke adoptie werd uitgebracht.

De motie van de SP waarin het kabinet gevraagd wordt met een plan te komen voor de zorgvuldige afbouw van interlandelijke adoptie werd aangenomen. De motie wordt gesteund door de SP, PVV, VVD, BBB, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, FvD en JA21.

Lees ook: de vernietiging van dossiers over interlandelijke adopties, gedaan door het ministerie van Justitie en Veiligheid, was niet in lijn met de Archiefwet.

SP-kamerlid Van Nispen zegt adoptie uit het buitenland geen duurzame oplossing is om kinderen te beschermen. Het verplaatsen van kinderen is niet altijd in hun belang, en beter is het op te groeien in hun eigen regio.

Nu de motie is aangenomen, worden eerst de gevolgen en mogelijkheden in kaart gebracht voordat volgende stappen worden ondernomen.

Bron; https://nos.nl/artikel/2517029-tweede-kamer-wil-stop-op-buitenlandse-adopties#:~:text=Over%20adoptie%20uit%20het%20buitenland,%2DAfrika%2C%20Bulgarije%20en%20Portugal.

Kraamzorg abonnement